OBOWIĄZUJE REJESTRACJA ELEKTRONICZNA Z UWAGI NA STAN EPIDEMII !

Zapraszamy na bezpłatne i anonimowe testy w kierunku HIV do Punktu Konsultacyjno-Diagnostycznego w Krakowie, prowadzonego przez nasze Stowarzyszenie.

PKD mieści się w Punkcie Pobrań Diagnostyki

Plac Szczepański 3

Wykonywanie testów i wydawanie wyników:

INFORMACJE TELEFONICZNE POD NR 513 652 351

W KAŻDY WTOREK W GODZINACH 12.00-16.00

I W KAŻDY CZWARTEK W GODZINACH 10.00-14.00

ORAZ POD ADRESEM E-MAIL: PKD.KRAKOW@STOWARZYSZENIEJEDENSWIAT.ORG

W związku z trwającym stanem epidemii wykonanie testu możliwe jest wyłącznie po uprzedniej rejestracji – link do formularza znajduje się powyżej.

W CELU ZAPEWNIENIA WYSOKIEJ JAKOŚCI PORADNICTWA, OSTATNI PACJENT PRZYJMOWANY JEST PÓŁ GODZINY PRZED ZAMKNIĘCIEM PUNKTU.

Ponadto:

Projekt realizowany przy wsparciu finansowym Krajowego Centrum ds. AIDS.

Projekt współfinansowany ze środków Gminy Miejskiej Kraków.

Dofinansowano ze środków budżetu państwa.

Nazwa programu: Krajowy Program Zapobiegania Zakażeniom HIV i Zwalczania AIDS na lata 2017-2021

Nazwa projektu: Punkt Konsultacyjno-Diagnostyczny wykonujący badania w kierunku HIV anonimowo i bezpłatnie połączony z poradnictwem okołotestowym w Krakowie

Wartość dofinansowania: 143 280,00 zł

Krótki opis projektu:  celem projektu jest umożliwienie bezpłatnego i anonimowego wykonania testu na HIV chętnym osobom. W ramach projektu prowadzony jest Punkt Konsultacyjno-Diagnostyczny w Krakowie, gdzie prowadzi się poradnictwo przed testem na HIV, zleca się wykonanie testu, pobiera się krew i wydaje wyniki testów udzielając poradnictwa przy wydawaniu. Projekt skierowany jest do populacji ogólnej – skorzystać może każdy, kto ma ochotę i miał w swoim życiu jakiekolwiek ryzyko zakażenia HIV. Efektem projektu będzie poznanie swojego statusu serologicznego (czyli tego, czy jest się zakażonym HIV czy nie) przez osoby korzystające z Punktu, co umożliwi ewentualne szybkie podjęcie leczenia i poprawę przez to jakości życia, a ponadto ograniczenie rozprzestrzeniania zakażeń HIV.